Livets Atlanterhavsbølger

https://www.dr.dk/event/danskere-i-verden/karin-sejler-over-atlanten-paa-vikingemaner-livet-til-soes-laerer-os-noget

Historier og udsendelser om mennesker der drager ud på eventyr fanger mig altid og ofte er det folk der sejler ud på eventyr, jeg bliver fascineret af. Jeg har prøvet at sejle og elsker at være på vandet, jeg føler mig egentlig ret forbundet med havet men er overhovedet ikke søstærk! Tvært imod!

Så jeg svømmer i havet i stedet for.

På DR, se ovenstående link, kan man i øjeblikket se udsendelsen ‘Togtet’

  • ‘Togtet’ er et tv-eksperiment, hvor vikingeeksperter og sejlere skal gøre vikingerne kunsten efter og følge de samme sejlruter over Atlanten, som de gjorde for mere end tusinde år siden. Fra Danmark over Island og hele vejen til Canada.

Karin Steen Steffensen er kaptajn og i ovenstående link kan man læse en artikel om Karin. Ikke en dybdegående artikel men alligevel læsning der giver lidt stof til eftertanke. Tanker om livet, naturen, fællesskab og eventyr. At eventyr ikke bare er et adrenalin kick eller et show off, men at eventyr kan bringe os ud i nogle yderpoler af os selv, hvor vi lære os selv at kende og får indsigter og bevidsthed om hvordan vi kan være i verden, på bedste måde.

Karin taler om det at sejle og begå sig på vandet, at det er en måde at være i verden på og at det kræver at du er til stede i nuet.

Det er nok det der resonerer i mig. Ikke Atlanterhavsbølgerne!

Eventyr for mig er når jeg begiver mig ud i noget, jeg af alle mulige grunde, forestiller mig kunne være fuldstændig fantastisk. Og fordi jeg ikke har prøvet det før, er det ukendt for mig og umiddelbart utrygt, men trygheden finder jeg i mig selv, fordi det kræver at jeg er til stede i nuet.

Nogen gange, som for eksempel i går, mister jeg fodfæste og trygheden i MIG forsvinder i en stund; en Atlanterhavsbølge slår ind over mig! Lige som på vandet bliver jeg hele tiden påvirket af det der sker omkring mig, så skal jeg lige finde balance og kurs, måske lidt på vikingemanér, uden kompas.

At tage på eventyr er min måde at være i verden på. Det kan jeg vist lige så godt erkende og omfavne.

Omfavne at min måde at være i verden på, er at tage på eventyr, hvor jeg lærer at navigere og surfe på livets Atlanterhavsbølger.

 

 

Leave a Reply