Drømme og kærlighed

“Start med dig selv”

Lyder måske lidt små-flabet men uanset hvilken udfordring du står overfor i relationen til et andet menneske, om det er chefen, ægtefællen, ungerne, naboen, hvem som helst, er du nød til at kigge indad.

Al forandring starter hos dig selv.

HUSK: det er IKKE din skyld men ønsker du forandring i relationen er du nød til at starte med dig selv.

Kan du mærke dig selv? Kan du mærke hvordan du har det?

Rigtig mange mennesker er mest oppe i deres hoved. Nogen så meget at det er svært at trække vejret helt ned i maven. Når vi så møder udfordringer i relationen til et andet menneske, måske vores ægtefælle, så stiller vi en masse spørgsmål inde i hovedet og prøver at finde svar. Vi prøver at regne alting ud. Regne ud hvorfor vi pludselig står med udfordringer der er så store og svære. Regne ud hvad vi gjorde galt? Regne ud hvordan vi kan løse det og det kan kun gå for langsomt for det er ikke rigtig sjovt med den her slags udfordringer!

Hvis vi tør bevæge os fra hjernen til hjertet vil der åbne sig en helt ny verden. Hvis vi tør mærke hjertets energi, os selv, vores inderste, vil vi finde mange flere svar end vi nogen sinde kan regne os frem til.

For nogen kan det lyde “langhåret” at skulle komme ned i hjertet og mærke sig selv. Men det er ikke “langhåret”, det er derimod befriende. At give hjernen fri. Mærke sig selv uden grund, uden mål, uden forklaringer og løsningsforslag! Mærke hvor i kroppen det sidder; er det lige i solar plexus, snøre halsen sig sammen eller får du trykken for brystet!

Nu er det de svære følelser jeg tager fat om. For de dejlige følelser; glæde, kærlighed, lykke osv. er jo lette at mærke …… men kan blive sværere at mærke jo mere vi skubber de ubehagelige følelser væk. De ubehagelige følelser vil vi helst undgå men det kan vi ikke for de er også en del af livet og tør vi mærke dem kommer vi hurtigere af med dem eller lære at deale med dem.

Hvordan skulle det så forandre noget som helst at mærke sig selv og sit hjerte? Og hvordan kan det forandre noget som helst at mærke alt det ubehagelige?

Hvis du tør bevæge dig fra dit hoved til dit hjerte og mærke efter, også det ubehagelige, så mærker du hele dig selv. Og mærker du hele dig selv; med både de  skønne og de ubehagelige følelser, med både dine gode og mindre gode sider og acceptere hele molevitten, så er du ærlig overfor dig selv og kan dermed også agere mere ærligt og autentisk i dine relationer.

Det sker jo desværre ikke hen over en formiddag! Og det kan til tider være hårdt arbejde. Til gengæld er det en forunderlig rejse, en opdagelsesrejse der føre dig ud i livet med følgeskab af ro, kærlighed og fredfyldte relationer. Og sidst, men ikke mindst, kærlighed til dig selv og tillid til at du er lige præcis som du skal være.

Denne tilstand vil lige præcis skabe forandringer i dit liv ♥

Er du blevet nysgerrig kan jeg anbefale at læse bogen “Bliv ven med dine skyggesider” af lone Lund Jørgensen. På hendes hjemmeside Skyggekompagniet.dk ligger der en gratis hjertemeditation der tar ca. 10 min. Det er er ikke spor hokus pokus, den er skøn og lige til at gå til.

Go arbejdslyst ♥

Leave a Reply