Logisk sans og ansvar

IMG_1199

 

Nu har jeg strikket 4 karklude i bomuldsgarn. Første gang at jeg har strikket karklude til trods for min lange strikke “karriere” og til trods for hvor nemt, hurtigt og hyggeligt det er ♥

Det er nu ikke kun fordi det er hyggeligt at strikke karklude at jeg har kastet mig ud i det. Faktisk mere fordi jeg en morgen på vej til job hørte i radioen at hvis ikke vi tænker os om så vil der i 2050 være mere plastic end fisk i verdenshavene!!!!

Det er da for langt ude!

Selvom man sjældent skal lytte unuanceret til diverse rapporter så kræver det ikke ret meget at se sig omkring og se hvilke mængder af plastic vi bruger OG smider væk! Min logiske sans siger mig at det faktisk kan gå så galt.

Alt er jo nærmest pakket ind i plastic; vores madvarer, film, cder, papirblokke, tøj …. stort set alt hvad vi køber! Vand! Vi køber vand i plastic flasker i kæmpe mængder ….. mange bliver returneret til genbrug men RIGTIG MANGE og RIGTIG MEGET bliver kylet tilfældigt. Og det er lige præcis her at jeg mener at vi alle har et ansvar og kan gøre en forskel.

Jeg ved godt at det ikke rykker for vildt på verdensplan at jeg strikker 10 karklude i økologisk bomuldsgarn i stedet for at bruge de der blå klude der indeholder mikroplastic som bliver skyllet ud i grundvandet og er med til at lave plastic supper i havet.

MEN

Jeg tror alligevel på at det rykker noget. Det er jo ikke kun mig der strikker karklude 🙂 På FB er der f.eks. en fantastisk gruppe “Donation 25” hvor man kan købe hjemme strikkede bomulds karklude. Overskuddet går oven i købet til div. velgørende formål.

Det hjælper i hvertfald IKKE at lade stå til! Og jeg synes faktisk at vi skal passe på moder jord. Den er smuk og fantastisk ♥

Og det er altså kun os selv der kan gøre det. Hvis vi læner os tilbage og venter på at politikerne laver nogle gode miljø rigtige love og regler så får vi sgu ondt i ryggen af at sidde der!!

Hvis vi gør en indsats, også selvom den er lille, så har vi gjort noget, taget stilling, påvirket i den rigtige retning ♥

Logisk sans og ansvar ♥

 

Leave a Reply