Nytår

Godt nytår!! Der er fuld skrald på nytårsønskerne! Alle ønsker alle alt det bedste. Dejligt og kærligt.

Så er der dem som sætter sig nye mål og siger NU skal det være. Og så er der dem som siger at det er noget pjat at gøre det til nytår for det kan man jo gøre når som helst hele året, det er bare igang!

Personligt synes jeg at det er en god tid på året at sætte mål, tænke tanker, ændre vaner, føre drømme ud i livet etc. For mig er det en tid der indbyder til at kigge både bagud og fremad. Det er lidt forbudt for “vi skal leve i nuet”! Men hvis jeg skal skærpe min bevidsthed om hvordan jeg lever og ønsker at leve, hvilke værdier der er vigtige for mig og tage vigtige og store beslutninger om f.eks. bolig og job og økonomi mv. så er jeg nød til at reflektere over hvad jeg gjorde som var godt og hvad der fremadrettet vil gavne mig. Reflektere over hvornår jeg fulgte mit hjerte og hvornår det gav kærlighed og glæde, bruge mine erfaringer. Og fremad hvad jeg ønkser, drømmer om og længes efter.

Jul og nytår er en tid hvor vi (mange af os i hvertfald) ser en del til familie og venner, fejrer og hygger og spiser og drikker og gir gaver. Jeg bliver altid lidt rørstrømsk når jeg går rundt om juletræet, det er stemningsfuldt og fredfyldt. Nytåret er skæbnesvangert, det var natten (for nu 4 år siden) hvor jeg fik besked om skilsmisse! Så en masse følelser er på spil. Og efter alle disse dage med en tiltrængt juleferie men med kludder i træning og spise og sove vaner så trænger jeg virkelig til at ta fat på hverdagen igen. Komme ind i mine rytmer og få min søvn.

Men lige præcis fordi jul og nytår indeholder alt dette så røre det ved noget inden i mig og prikker til bevidstheden om jeg lever efter mit hjerte eller om jeg lever udefra og ind! Altså lader verden styre mig rundt i manegen eller om jeg selv har fat i pisken!!

Det er godt for mig. Også selvom det er hårdt og jeg tuder og bliver i dårligt humør. Men det hanker op i mig og jeg kommer et stykke, et stykke længere ind, ind til mit hjerte. Og jeg VIL leve fra hjertet, jeg VIL åbne det. Og jeg er ved at lære, at det, at jeg tuder og føler og tænker, er MIG og at det er OK og at det er modigt og at jeg står ved mig selv. Jeg ved at det er en nødvendig og uundværlig del af at LEVE, at være i bevægelse og at jeg på denne måde er tro mod mig selv.

Godt nytår til alle ♥

Leave a Reply